Årets NBA säsong så här långt har varit vild. Många av ligans lag, Chicago Bulls, Miami Heat, Cleveland Cavaliers and Brooklyn Nets öppna säsongen med huvudena högt. Dessa lag hade en hel del starka värvningar utanför försäsongen. Ett av de mest omtalade lagen i basket, Los Angeles Lakers var ytterligare ett lag som gjorde stora förändringar till sin trupp under uppehållet. 

Laget var sugen på en rejäl revansch efter den bittra gångna säsongen som till största del präglades av skador för de två superstjärnorna Anthony Davis och Lebron James. Efter rehabilitering och mycket offseason-arbete så hade laget gjort, på papper, några riktigt starka värvningar. 

Man startade med en rejäl värvning, en tredje superstjärnan, Russell Westbrook från Washington Wizards. Man värvade även en hel del veteraner, inklusive trepoängskytten Carmelo Anthony och tidigare Lakers spelare Rajon Rondo, Dwight Howard och Trevor Ariza. Laget värvade också några yngre spelare, inklusive Kendrick Nunn, Austin Reaves och Malik Monk. Är man sugen på att betta på lakers matcherna, då är betting hos snabbare ett bra alternativ. 

Inte vad man väntat sig

Något som sved för många fans är förlusten av den älskade Alex Caruso som laget inte valde att förlänga ett kontrakt med. Han spelar numera i Chicago Bulls och har blivit en viktig kugge för lagets framgångar. Detta var oväntat och det har visat sig att saker bara blivit värre sedan dess. Det visade sig att Lakers har gjort sig av med för mycket av sina tidigare defensiva spelare, inklusive Kyle Kuzma, Caldwell Pope och tidigare nämnda Caruso. 

Lakers försvaret har varit ihåligt och laget har förlorat en hel del matcher med stor poängmarginal. Man har på en säsong gått från att ha ligans bästa försvaret till att tillhöra bland dem sämre. Man tidiga dubbla förluster mot ett av säsongens sämsta lag, OKC Thunder så fick fansen en tidig indikation om vart säsongen var på väg. Förutom detta så har inte Russell Westbrook kunna bidra med det man hoppats. Han har under stunder flimrat med sin närvaro, men många nätter har han varit så ineffektiv på planen att han har bänkats. 

Skador 

Förutom det bristande försvaret så har laget varit skadedrabbat i stort sett hela säsongen. Det startade med skador från Kendrick Nunn (som fortfarande är skadad), Trevor Ariza och Talen Horton Tucker. Kort därefter så blir den otroligt viktige Anthony Davis Skadad. När han kom tillbaka efter en hel del missade matcher så börja istället lagets viktigaste spelare Lebron James at tjura på med smärre mag-muskelskador. Kort sagt, så har inte mycket gått Lakers väg denna säsongen.   

Något Positivt?

Vill man gräva efter något positivt från säsongen så här långt så är det att Lebron James spelar basket på en nivå som han nästan tidigare inte har gjort i sin karriär. Han snittar 29 poäng, 7.9 returer och 6.5 assist per match. Trots dessa nummer så har det dock inte hjälpt Lakers hela vägen och man har för tillfället ett resultat på 26 vunna matcher och 31 förluster. 

Säsongen är dock inte över än med 25 matcher kvar att spela. Man är i nuläget kvalificerad för en play in match, men om man vill slippa detta så är det dags att börja vinna matcher, tagga igång och spela försvar.  

Slutord

Lakers säsongen har hittills varit smärtsam och det har ibland varit svårt att titta på matcher. Laget har dock stundtals visat att man kan konkurrera med de bästa lagen när man inte slarvar. Nu gäller det att man taggar igång med 25 matcher kvar att spela.