Fotboll är en av världens mest populära sporter i dag. Fotbollsspelare är också några av de högst betalda idrottarna i världen. Där spelare får miljoner betalt för att spela för en viss klubb. Att försäkra sina kroppsdelar är något som är allt vanligt inom sport i dag, speciellt för fotboll. För fotbollsspelare är det för det mesta en rätt kort karriär som gäller. Därför arbetar fotbollsspelare hårt för att få bra betalt och därför försäkrar de också sina kroppsdelar.

Fotboll är en rätt tuff kontaktsport och skador är lätt hänt i stridens hetta. Många fotbollsspelare har fått avsluta sina karriärer i förtid på grund av att de har blivit skadade. Med en försäkring kan de se till att de fortfarande är ekonomiskt försäkrade trots en skada. Det är inte enbart fotbollsspelare som försäkrar sin kropp, utan det är vanligt bland alla professionella idrottare att göra det.

Många fotbollsspelare inleder en ny karriär när de lägger fotbollskorna på hyllan. Det är inte ovanligt att de börjar en karriär inom film eller TV.

Här i vår lista kommer vi gå igenom spelare som har försäkrat sina ben:

David Beckham

 Det är inte förvånande att David Beckham är på denna lista. Han var trots allt en av världens främsta fotbollsspelare under en lång period. Beckham var under en längre period lagkaptenen för England, och han spelade även för stora klubbar som Manchester United och Real Madrid. Han hade först en försäkring på runt 40 miljoner euro per ben, och han försäkrade sedan sin kropp till cirka 190 miljoner euro. Inte illa!

Lionel Messi

 En av de bästa fotbollsspelarna i världen just nu är Lionel Messi. Han är kapten för Argentinas landslag och spelade mellan 2004 och 2021 för Barcelona. Han har nu flyttat till Paris Saint-Germain. Messi har också rekordet för att ha dyr försäkring på sina ben och har i dag en försäkring på cirka 750 miljoner euro på sina ben. Det är inte konstigt då han i dag är en av världens bästa fotbollsspelare.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo är en av världens populäraste fotbollsspelare och det är inte förvånande att han också har en försäkring på sina ben. Han är en spelare som är känd för att få bollen i mål och att vara assisterande till att göra mål. Hans ben blev redan försäkrade 2009 då han spelade i klubben Real Madrid. Ronaldos ben var då försäkrade för runt 144 miljoner euro. Ronaldo är även en spelare som är populär för betting på fotboll tack vare hans förmåga att göra många mål. Läs mer om betting hos Casinotopplistan.com.

Gareth Bale

En annan spelare som har försäkrat sina ben för mycket pengar är Gareth Bale. Han är en spelare från Wales som både spelar i Wales landslag och för klubben Real Madrid. Säsongen 2020–2021 har han varit utlånad till Tottenham. Han har också en försäkring på sina ben för cirka 100 miljoner euro för att skydda sig mot skador. 

Andra fotbollsspelare som har försäkrat kroppen

Nästan alla fotbollsspelare i dag har någon form av försäkring även om det inte är på benen. En fotbollsspelare som har sina händer försäkrade är Manuel Neuer som är en tysk målvakt. Han är en av de mest välbetalda fotbollsspelarna i världen. Sedan 2011 spelar han för Bayern Munich. Han spelar även för det tyska landslaget och han var en viktig spelare för deras VM vinst under 2014. Neuer har försäkrat sina händer för cirka 4 miljoner euro.

En annan spelare som också har försäkrat sina händer är fotbollsspelaren Iker Casillas. Han är en av världens mest populära målvakter. Casillas är en spansk målvakt som spelade för det spanska laget och han var lagkapten för Spanien. Han var en stor anledning till att Spanien vann VM 2010 och EURO 2021. Han försäkrade sina händer för cirka 15 miljoner euro. Han avslutade karriären 2020.

En sista tanke

För fotbollsspelare är det viktigt att ha en försäkring på inte enbart sina ben, utan även den övriga kroppen. Det är en försäkring för spelarna att om något händer kommer de fortfarande ha pengar för sig och sin familj i framtiden, vilket självklart är något som är viktigt. Karriären är i regel kort och många spelare avslutar karriären när de är i 30 årsåldern. Många måste också sluta att spela fotboll på grund av skador, så att ta en försäkring på ben och den övriga kroppen är något som nästan alla professionella idrottare i dag gör.