Bild från unsplash

Netflix “Bad Sport” är i toppen av dokumentärer om sportskandaler. När serien först släpptes fick den de svenska sportfanatikernas uppmärksamhet, vilket gjorde den ganska populär. I den här dokumentären kan tittarna se en mörkare sida av de största sportskandalerna genom tiderna. Men frågan är om man ska streama serien eller ignorera den? Här är vad vi har kommit fram till.

‘Bad Sport’, chockerande bra.

Så länge det har funnits sport, har även skandaler funnits. Även om detta är något fans och tittare är medvetna om, har det inte gjort tv-serien mindre chockerande. Skandalerna tittarna får lära sig om är både lärorika och otroligt underhållande.

I grund och botten är serien om hur sportvärlden kan förstöra en idrottares liv. Det finns sex avsnitt där olika idrottare pratar om sina liv och hur politik, ambition och girighet tog över deras bra omdöme. 

Rotten Tomatoes gav ‘Bad Sport’ 100% och vi med hundra procent håller med, den är chockerande bra. Du får hänga med på komplicerade och fängslande historier, som är definitivt värd din tid att streama. Du behöver inte heller veta mycket om sport för att kunna hänga med, vilket gör att serien fungerar för alla. Serien får dig att tänka igen när du ska spela. ‘Bad Sport’ visar hur viktigt det är spela på pålitliga sajter, Hajper odds till exempel, ger dig dem bästa tipsen inför sports betting matcher. Det lönar sig att alltid vara extra försiktig, och sist men inte minst, du ska ha roligt.

Bild från unsplash

‘Hoop Schemes’, favoriten.

Vi följer trenden och gör basketboll avsnittet ‘Hoop Schemes’ till vår favorit och många verkar hålla med. Roten till allt ont på detta avsnitt är, pengar. Basketboll spelaren Stevin ‘Hedake’ Smith, erkände hur han fuskade och fixade oddsen i utbyte mot pengar. 

Sverige har haft en av sina största skandaler inom taekwondo sporten, där penningtvätt var iblandad. Detta blev en jätteskandal och miljonbelopp försvann. Hela styrelsen var bakom dessa kriminella aktiviteter. Dem hade ordnat ‘fusk’ utbildningar som fanns i årsredovisningen för svenska taekwondoförbundet (STF), för att kunna tvätta pengarna. 

Det finns inga ‘dåliga’ avsnitt på ‘Bad Sport’, alla är väldigt spännande och håller din uppmärksamhet med hjälp av humor. Randy Lanier, är en intressant karaktär som vi inte kan få nog av. Han var en professionell rallyförare, som började smuggla droger. 

Sport är ett fantastiskt medium där familjer och vänner kommer samman, men detta är inte det sista vi ser av skandalerna inom sportvärlden. Speciellt under OS. ‘Bad Sport’ har ett avsnitt om Marie-Reine Le Gougne, den franska domaren för konståkning som fifflade med Vinter OS 2002. Vi kan inte glömma några av de största OS skandalerna genom tiderna, det blir intressant att se om några nya skandaler tar plats på OS i Paris 2024. Det är kanske där Netflix hittar inspiration för en ‘Bad Sport’ säsong 2. Vi får helt enkelt vänta och se. 

Med det sagt, ger vi ‘Bad Sport’ 10/10. Serien är definitivt värd att streama.