Sport har blivit en allt mer populär filmkategori. Tidigare har sporttemat kommit i andra hand och filmer om idrottare och deras prestationer har istället hamnat under kategorierna drama, komedi eller biografi. Men inte längre. Nu räcker det att skriva in ”sport” i sökrutan för att streamingtjänsterna ska ta tittaren till det stora utbudet med sportfilmer. 

Streama sport som sportfilm

Det är inte bara filmer som är tillgängliga via streaming. Idag går det att streama sport live på nätet. Det går att streama stora fotbollsligor, såsom Champions League och Ligue 1, såväl som sporter som pingis, amerikansk fotboll och mer. Matcher och mästerskap kan hyras för sig eller kan tittaren betala en månadsavgift för ett obegränsat utbud. Ibland kan vissa sporthändelser streamas gratis.

Om det inte finns någon livesänd sport att titta på finns det mängder med sportfilmer att välja mellan. Några är baserade på verkliga händelser, medan andra är härliga solskenshistorier. 

Tre populära sportfilmer:

Coach Carter – Netflix

Coach Carter är en modern klassiker som kom 2005. Det är ett sportdrama som är baserat på verkliga händelser och som har Samuel L. Jackson i huvudrollen som tränaren Ken Carter. 

Streamcentrum.se

Coach Carter får jobb som baskettränare på Richmond Highschool och antar direkt en kontroversiell inställning. Han kräver att spelarna måste sköta sina studier vid sidan av basketen. Laget har varit obesegrat i serien men Carter vill att spelarna ska hålla sig borta från problem och få minst C+ i betyg. Om inte, kommer de att stängas av från laget. Det blir ramaskri bland både föräldrar och skolledningen, men Carter står fast vid att studierna är lika viktiga som basketen. 

 

Goon: Last of the Enforcers – Netflix

Den här filmen är en uppföljare till The Goons, som kom 2011. Last of the Enforcers släpptes 2017 och är en sportkomedi för alla som gillar ishockey. 

Streamcentrum.se

Filmen handlar om hockeyspelaren Dough Glatt, som av olika anledningar har lagt skridskorna och klubban på hyllan. Hans lag ”Halifax Highlander” får en ny lagkapten, men hans egocentriska spel går ut över spelarna. För att försöka rädda dem ger sig Dough ”The Thug” ut på isen igen. I rollerna finns Seann William Scott, Alison Pill och Liev Schreiber.  

 

The Way Back – Viaplay 

A Way Back hade biopremiär i mars 2020 och kom ut för streaming några månader senare. Sportdramat handlar om den före detta basketspelaren, Jack Cunningham, vars liv inte har gått i den riktningen han hade önskat. Vändningen från bitter stamgäst på den lokala puben verkar komma när han erbjuds att ta över rollen som baskettränare på sin gamla skola, Bishop Highschool. Där tar han sig ann ett basketlag som helt har tappat gnistan. Cunningham börjar sakta men säkert hitta tillbaka till livet och passionen för basket, men inte utan att köra in i flera hinder. Jack Cunningham spelas av Ben Affleck, som har hyllats för att göra sin mest personliga roll någonsin. 

Streamcentrum.se 

Detta vara bara några av alla sportfilmer som finns tillgängliga för streaming. En snabb sökning i sökrutan på Netflix, Rakuten TV, HBO, Viaplay, SF Anytime och många fler, kommer att visa hundratals filmer, dokumentärer och serier som handlar om sport.

By Felix

Related Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *