Sport 2021: Streama årets stora händelser

2021 kommer att bli ett sportår. Utöver de vanliga serierna och ligorna kommer det att arrangeras europamästerskap, OS och förberedas inför kommande världsmästerskap. Sändningsrättigheterna är fördelade och det går att se årets stora sporthändelser marksänt och via streaming. 

 Olympiska spelen i Tokyo

Sommar-OS i Tokyo kommer att vara den största internationella sporthändelsen 2021. Elden kommer att tändas den 23 juli och brinna till den 8 augusti. Totalt kommer det att tävlas i 33 sporter och 339 delgrenar. Det har lagts till fem helt nya sporter i OS-sammanhang. Dessa är baseboll, surfing, klättring, karate och skateboard. Arrangörslandet brukar vara förhandsfavorit när det kommer till att vinna medaljer. William Hill har däremot USA och Kina som medaljfavoriter. Oddset för att USA tar flest medaljer är 1.10. Japan kommer som fjärde favorit med oddset 18.00. 

OS

Källa: Unsplash

OS kommer att sändas av Discovery Network. Det innebär att tävlingarna kommer att vara tillgängliga via Eurosportkanalerna och den nya streamingtjänsten Discovery+. Den nya tjänsten kommer att lanseras i början av 2021 och ersätta nuvarande Discovery+. Tittarna kommer att ha tillgång till samma utbud men med flera tillägg. Bland annat kommer mer av Eurosports sändningar att finnas i utbudet. Det har ännu inte släppts några abonnemangspriser men i dagsläget kan Discovery+-kunder välja mellan fem olika abonnemang.   

Herrfotbolls-EM i 12 städer 

Några veckor innan OS är det dags för de europeiska nationerna att mötas i herrfotbolls-EM. I alla fall de tjugofyra nationer som kvalificerade sig. Sverige är en av dem och kommer först ut att möta Spanien, Polen och Slovakien. För första gången någonsin arrangeras EM i tolv olika städer, vilket är tänkt att markera att EM fyllt 60 år. Blågult kommer att spela sina matcher i Dublin och Bilbao. Om de tar sig vidare till semifinal och final kommer de att spela sina sista matcher i London. 

Sändningsrättigheterna till fotbolls-EM delas av SVT och TV4. Det här är ett upplägg som har funnits i ett antal år och som kommer att fortsätta till minst 2028. SVT kommer att sända två av Sveriges gruppspelsmatcher samt en eventuell kvartsfinal. TV4 kommer att sända en gruppspelsmatch och eventuella åttondelsfinaler, semifinaler och finalen. Båda kanaler kommer även att visa övriga EM-matcher. 

Football 

Källa: Unsplash

 

VM-kval i herrfotboll 

 Europamästerskapet är inte det enda uppdraget det svenska herrlandslaget har nästa år. Mellan den 25 mars och 14 november kommer de att möta sina motståndare i jakten på en plast i VM 2022. Aftonbladet skriver att Sverige hamnade i en grupp med Spanien, Georgien, Grekland och Kosovo. Lagen kommer att mötas en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. Vinnaren får en direktplats till VM medan grupptvåan går vidare till play off. Det kommer att avgöras mellan den 24-29 mars 2022.

Det är TV4-Gruppen och Cmore som har rättigheterna till fotbolls-VM i Qatar 2022. I dessa inkluderas kvalspelet. Tittare kan välja mellan två sportabonnemang: Mycket Sport och All sport. Båda inkluderar landslagsmatcherna inför och under VM. 

Den som inte vill missa kommande matcher eller tävlingar gör rätt i att sätta en notis i mobilkalendern. För streamare är det kanske inte lika viktig att vara med direkt från start. Fördelen med streaming är att man kan missa några minuter, eftersom det oftast går att spola tillbaka och se matcherna i efterhand. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *