Vid en tidpunkt där nästan all traditionell sport har hamnat i stillestånd på grund av den pågående krisen, så har vi märkt en tydlig trend. Intresset för att titta på esport har växt så det knakar, och vi ser ständigt nya tittarrekord. Turneringarna hålls förvisso inte på stora arenor, utan snarare online, men spänningen finns ändå där. Men var kan man ta del av dessa turneringar, och vilka esporttitlar är populärast?

CS:GO, League of Legends, och Dota 2 – De allra största esporttitlarna i Sverige

Sverige är ett av världens största esportländer, och ses som en av pionjärerna. Idag är de tre överlägset mest populära esporttitlarna i Sverige Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, och Dota 2. Csgo är den titel som Sverige lyckas bäst med, ända sedan den släpptes år 2012 har Sverige legat i den absoluta toppen. För att ha lite extra kul när du tittar på livestreamad esport, kanske csgo betting är något för dig? 

Esport på Twitch 

Twitch är den absolut mest populära live-streaming plattformen för esport. På Twitch streamas inte bara turneringar, utan du kan även titta på när folk spelar alla världens möjliga esporttitlar. Om det spelas, så finns det på Twitch. Det finns även många proffsspelare som streamar på Twitch. Att titta på proffsspelare som spelar kan vara mycket intressant och lärorikt.

Youtube och Esport

På YouTube streamas nästan alla stora esportturneringar. YouTube skiljer sig lite gentemot Twitch, då de streams som har varit arkiveras så att du kan titta på dem i efterhand. En annan stor fördel är även att om du råkar missa ett ögonblick, så har du möjlighet att spola tillbaka. 

Mixer 

Även Microsoft har gett sig in i livestreamad esport med hemsidan Mixer. Mixer är en premiumplattform som skryter om minimalt med lagg och streamers som Microsoft valt ut själv. Detta är definitivt en plattform som vi rekommenderar dig att kolla in.

Maximera spänningen genom esportbetting 

Även spelbolagen har uppmärksammat intresset i esport, och självklart erbjuds det år 2020 betting på esport hos de flesta stora spelbolag. Att spela för riktiga pengar på esport ökar spänningen och ger dig även möjlighet att fylla på kassan litegranna. Störst chanser att göra detta har du om du använder dig av välkomstbonusar för esport. Glöm inte bort att spela ansvarsfullt, och endast spela för pengar du har råd att förlora.

By Jan

Related Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *